ME Lotyšsko 2016

ME LOTYŠSKO, OGRE, 30. – 31. 7. 2016

 

V pořadí třetího podniku letošního seriálu Mistrovství Evropy se z našeho klubu zúčastnil pouze Lukáš Kučera. Tak mu dejme slovo, jak se mu dařilo.

„30. a 31. srpna jsem se zúčastnil dalšího podniku ME v enduru. Závod se konal v Lotyšsku ve městě Ogre. Věděli jsme, že nás bude čekat nelehká soutěž, což se také potvrdilo. Sice před odjezdem proběhl trénink na písku, ale ne na takovém, jaký se nacházel právě v Lotyšsku.

Okruh byl rozdělen na tři časové kontroly se třemi testy. Dva z nich se jely na písku a jeden v kamenolomu. První časovka byla bez servisu a poměrně utáhlá. Nacházel se v ní cross test. Test se jezdil okolo 3:40min., vedl po bývalé zarovnané trati a v lese a podklad byl z velmi sypkého písku. Přejezd byl namotaný lesem, ve kterém se vyjezdily velké rašelinové bažiny. Takže člověk musel být pořád na pozoru, aby někde nezapadl.

Ve druhé časovce byl druhý cross test, který startoval v pískovém lomu. Zprvu byl opět sypký písek, který se poté změnil v písek hutnější. Přejezd byl převážně po cestách a nebyl tak zrádný a unavující jako ten první.

Třetí časovka obsahovala test v kamenolomu. Byl velmi zrádný a díky proměnlivému počasí každé kolo jiný. Přejezd do cíle byl dlouhý, vedl po pěšinách, které se velice rozjezdily. Jezdec musel hledat čistou stopu, aby nezapadl.

V sobotu se mi jelo hezky. Až do posledního testu jsem držel 10. příčku. Bohužel jsem natolik zpomalil, až jsem spadl na 12. pozici. V neděli se mi nepovedlo první kolo. Hodně pádů a chyb na vložkách mě odsunulo až na 14. pozici. Ale nevzdal jsem to a do cíle jsem dojel na 10. místě, když se mi v posledních dvou testech povedlo zajet dvě osmá místa.“

-tm- + -lk-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44