ME Německo 2015

ME NĚMECKO, RÜDERSDORF, 31. 10. – 1. 11. 2015

 

Poslední díl letošního Mistrovství Evropy okomentoval Lukáš Kučera.

Finále ME v enduru se konalo v Německu a to ve městečku Rüdersdorf. Městečko se nachází asi 500 km od nás. Finále se skládalo ze tří dnů. V pátek večer se jel prolog, a v sobotu a v neděli klasické enduro.

Prolog byl poskládán z umělých překážek (pražců, aut, vleků, klád...). Jezdilo se okolo 2 minut a 10 sekund. Startovalo se po dvou a trať se křižovala. Pro diváky velmi atraktivní a na jejich počtu to bylo vidět. Mně se jelo docela hezky, snažil jsem se překážky projet čistě a nakonec z toho byl absolutně 49. čas a ve třídě 12. Hrozně moc jsem si užil tu neskutečnou atmosféru.

V sobotu ráno jsme odstartovali do prvního dne. Prolog se nám započítával do výsledného času. Okruh se skládal ze 3 časových kontrol a 3 měřených testů. V prvním kole nebyl měřen dlouhý ET. Do ČK1 se jelo po zamotaných mezí, remízky a lesíky. Najíždělo se něco okol 4 minut a bylo na to 42 minut. První ČK  obsahovala 12-ti minutový ET, který byl namotaný v lese. Místy velmi úzký s pár zrádnými výjezdy a sjezdy.

Do ČK2 se jelo lesem, a po lesních cestách. Najíždělo se okolo 4 minut a bylo na to 39 minut. ČK2 obsahovala CT, který se jezdil okolo 5:10 min. Byl ze začátku namotán ve křoví a poté na louce pod dráty a poté opět v křáčí.

Poslední přejezd byl nejdelší. Měli jsme na něj 1h a 2 min. Najížděli jsme si okolo 10 minut a na konci byl extrém test. Přejezd byl hodně městského typu. Nechyběla divácká místa s překážkami, průjezd starou fabrikou a hodně zamotané lesní meze při kraji města. XT byl namotán u staré vápenky. Byl přírodního typu a nacházely se zde nevyzpytatelné výjezdíky a sjezdíky. Test se jezdil okolo 4:40 min.

Byla to jedna z nejlépe zorganizovaných ME, co jsem objel, parádní atmoška a organizace. Mě se ale moc nelíbilo svezení, prostě městské, hodně zamotané enduro. Jinak výsledky byly suprové. V sobotu mi to dalo na 2 body, tedy na 14. místo a v neděli dokonce na 11. místo.

Tímto pro mě skončila sezona a teď nezbývá než ji zhodnotit. Děkuji za Vaši přízeň

-lk-

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32