Milan Macháček 2014

Dalším z řady účastníků rozhovorů o uplynulé sezoně je Milan Macháček.

Milane, jak bys celkově zhodnotil sezonu 2014 ze svého pohledu?

MM: Sezonu hodnotím kladně. Já už si každé závody užívám a nebýt zranění, tak by spokojenost byla stoprocentní.


Předsezoní trénink v pískovně

Jakých podniků ses účastnil?

MM: Tuto sezonu jsem se účastnil podniků Přeboru ČR enduro a endurosprint, nějakých závodů KTM ECC a sem tam jsem odjel nějaký ten volný podnik. Myslím, že je o mě známo, že mám nejraději klasické enduro či sprinty, crosscountry beru spíše jako trénink.

Máš za sezonu nějaký oblíbený závod, nebo naopak nějaký okamžik, který bys nejraději vymazal? A proč?

MM: Nejraději bych vymazal jeden trénink. Při pádu jsem si poranil rameno a zůstal na dlouho mimo hru. Mrzí mě, že jsem tak nemohl odjet všechny závody v enduru. Myslím, že jsem tím pravděpodobně přišel o titul přeborníka a ještě víc mě mrzí, že jsem nemohl startovat na Mistrovství Evropy v Uhlířských Janovicích. Na to jsem se opravdu těšil. A také je mi líto, že jsem nemohl startovat na domácím podniku KTM ECC v Jilemnici.

Co závodní technika, osvědčila se a má důvěru i na příští sezonu, nebo bude výměna?

MM: S motocyklem BETA RR 250 jsem velmi spokojený, neměl jsem jediný problém. Měnil bych pouze za novou. Jenže finance to nedovolují, takže technika zůstává stejná.


Na startu endura v Dolním Hradišti

Co plánuješ na nadcházející sezonu, co pojedeš?

MM: V sezoně 2015 pojedu Mistrovství republiky enduro a endurosprint, nějaké závody ECC a volné podniky. Uvidím, jak budou finance a čas. Můj hlavní cíl pro tuto sezonu je zúčastnit se Šestidenní na Slovensku. Bylo by to splnění jednoho z mých snů a udělám pro to maximum, co budu moct.

Jak probíhá zimní příprava, jdeš tvrdě do sebe?

MM: Příprava je v plném proudu a zatím jsem celkem spokojený. S týmem chodíme každý týden na spinning a snažím se pravidelně chodit do bazénu. Když počasí dovolí, tak chodím běhat, nebo na běžky. Teď je potřeba to hlavně dodržovat celou zimu a až to půjde, tak hned začít trénovat na motorce.

Rád bych poděkoval celému týmu AK KRAKONOŠ JILEMNICE, všem sponzorům a lidem, co nám pomáhají, za podporu. Bez Vás by to nešlo!

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32