Mirek ŠKALOUD 2011

ROZHOVOR S MIRKEM ŠKALOUDEM

 

     Míro, jak ze svého pohledu hodnotíš uplynulou sezonu?

M: Sezónu 2011 hodnotím v celku za vydařenou, hlavně se obešla bez vážnějšího zranění. Co bylo takové mínus, byly moje vlastní chyby v depu, hned první závod na Kozákově jsem si dolil při tankování benzín bez oleje-někoho jiného a v Bozkově mě oba dva dny došel benzín těsně před cílem, tím jsem přišel v sobotu o třetí místo a v neděli o druhé místo, nejspíš asi i o celkové druhé místo. Snad to už letos z benzínem nějak vychytám image.

 

     Na který závod nejraději vzpomínáš a proč?

M: Vzpomínám rád na sobotní Jilemnici, kde jsem odstartoval jako první s Davidem Muhlfajtovičem a skoro celý závod jsme se předjížděli a jeli spolu až do konce. Nakonec jsem ho myslím pustil, néé kecám, byl trochu rychlejší image. A jako na druhý závod nejraději vzpomínám na nedělní Košťálov, kde se mně podařilo vyhrát s velikým náskokem.

     Na který podnik bys nejraději zapomněl? Proč?

M: Asi na Chuchelnu a na Bozkov. Tratě byly pěkný a neměly chybu, hlavně sjezdovka, ta byla luxusní, ale jde o tu smůlu s benzínem a v Chuchelně se k tomu přidala ještě jarní únava image.
 

 

     Co chystáš za novinky na sezonu 2012?

M: Chci se letos naplno věnovat motokrosu. Pořídil jsem si čtyřtaktní Kawasaki KX250F a chci s ní objezdit celý podnik krajského sms přeboru, jsou tam super tratě, např. Loket, Jinín, Kraslice, Merklín atd... Pokud se to nebude krýt, tak bych rád startoval i na pár cross country.

     Jak se připravuješ na novou sezonu?

M: Tak příprava je letos zatím nejdelší a nejnáročnější image. S klukama z motokrosu chodíme už od listopadu 2x týdně na spining, je tam vymakaná paní a dává nám pěknej záhul image. Pak chodíme běhat a párkrát nás to vtáhlo i do posilovny. Taky jsem byl závodit v Peci pod Sněžkou na sněžných skútrech - je to jak na motorce, takže super! 2x jsme se byli rozjezdit v motokrosové hale ve Stupný. A tento víkend jsme byli trénovat v Maďarsku s Michalem Votroubkem a klukama. V pátek celý den na pískové trati a v sobotu celý den na super připravené hliněné trati s obrovskýma skokama. Obě tratě se nachází v blízkosti termálů Buk-Furdo.

Takže se mějte a všem přeji vydaředou sezónu 2012!!!! 

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44