Mirek Škaloud - Erzberg 2016

ERZBERGRODEO, 26. - 29. 5. 2016

 

Ahoj všichni. Tak jsem se letos vydal už po třetí na erzbergrodeo. Vyrazili jsme s Lenkou a Vojtou už ve středu kolem oběda a do města Eisenerz jsme dorazili kolem deváté večerní. Tady to už žilo jako vždy laugh a jelo to až do rána. Ještě v 7 hodin byly slyšet motorky v omezovači.

Ve čtvrtek ráno byla přejímka a po obědě se hromadně projížděla trať prologu. V pátek byl ostrý start prologu a 1850 jezdců bojovalo o postavení mezi prvních 500 do hlavního závodu. Startovalo se v 8:00 od jedničky. Já měl číslo 384 a startoval kolem 11. hodiny. Celkem se to povedlo a skončil jsem 88.

V sobotu se jede stejně jako v pátek a já se zlepšil o 11 vteřin a posunul se na 73. místo. Celkově to dalo na 99. místo, což je super, a já se mohl těšit na start z druhé řady z celkových deseti.

V neděli v 11 hodin jsme se začali řadit do hlavního závodu, který startuje ve 12:00 a trvá 4 hodiny. Start se mi povedl. Trať byla náročná jako vždy, párkrát jsem si sáhl na dno, ale bojoval jsem, co to šlo. Vše se dařilo, ale asi od šestého checkpointu se to začalo zasekávat a jelo se ve vláčku. Dojel jsem nakonec do 14. checkpointu a tam to bylo tak zasekané, že jsem se za hodinu nehnul ani o metr. Ale už je vymyšlený plán na další ročník. Dojet do čtrnáctky o půl hodiny dříve a nebýt to zasekané, tak za hodinu a půl se dá dojet ještě hóóódně daleko wink. Nakonec jsem skončil na 73. místě, jako druhý z Čechů za Davidem Cypriánem.

Jinak na trati jsem byl téměř bez pomoci, ostatní jezdci a doprovod, kteří původně měli jet, tak dali přednost MMČR, které se stejnak nakonec nejelo. Proto musím na další Erzberg zlákat co nejvíce lidi. Co takhle celý kompletní team AK Krakonoš Jilemnice??? A povinně! devildevildevil

Na závěr chci poděkovat Lence a Vojtovi za to, jak se o mě celou dobu starali. Děkuju a za rok s celým teamem na Erzbergu na shledanou!

-mš-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32