Mirek Škaloud Olszyna 2013

Rozhovor s Mírou Škaloudem před Olszynou

 

Rozhovor před startem závodu v Olszyně poskytl i Mirek Škaloud. Ten se i letos soustředí na dvě disciplíny, když na čtyřtaktní dvěpade jezdí motokros a na dvoutaktní třístovce ho vídáme na závodech cross country. V KTM ECC startuje v kategorii licence B a v loňském ročníku celkově skončil druhý.

Míro, Ty střídáš dvě motorky podle toho, jestli jedeš motokros nebo cross country. Jak si zvykáš z jedné na druhou?

Zvykat si není jednoduché. Na každé je jiný posez. Hlavně každá jinak jede a tlumí.

Zeptám se nejdřív na motokros. Co letos jezdíš za závody, kolik jsi toho zatím odjel a jak si stojíš?

Naplánován mám seriál MOTOCROSS CUP. Jel jsem zatím jeden závod v Tanvaldě a ten jsem vyhrál. Druhý závod měl být v Ohrazenicích, ale kvůli počasí byl zrušen. Dále jezdím Janeček cup, celkem se jede asi 15 závodů, já kvůli termínovým kolizím stihnu tak 5. Na celkové umístění to tedy nebude. První závod byl v Lubani, kde jsem byl druhý. Dále jsem startoval v Bogatyně a zde jsem vyhrál.


Míra na Kozákově

Mimo motokrosu jezdíš seriál KTM ECC. Jak hodnotíš první dva podniky?

Bláto, bláto a zase bláto. A teď to vypadá opět na bláto. Zatím průběžně vedu, uvidíme, co dál. Jinak organizace seriálu je v pohodě, jen to počasí zatím vůbec nepřeje.

KTM-ku máš na papírech, můžeme se těšit, že Tě uvidíme někde na klasickém enduru?

Motorka na papírech je, popravdě jsem chtěl jet již do Bíliny. Licenci mám, už jsem zjišťoval, jak to na enduru chodí. Někde se letos určitě objevím a uvidím, jak se s tím poperu.

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32