Mšeno 2012

MŠENO, 1. – 2. 9. 2012

 

     Předposlední letošní soutěž pod hlavičkou AČR se konala první zářijový víkend ve Mšeně. Na startu samozřejmě nemohli chybět. V MČR E2 startoval Lukáš Kučera, který zúročil zkušenosti z ME na Slovensku a zajížděl opravdu dobré časy. Nakonec to vystačilo na deváté místo v sobotu a sedmé v neděli. V PČR E1 se představil Matěj Hanuš, kterému se bohužel lepí smůla na paty. Matěj v sobotu vyhrál čtyři z pěti testů, které absolvoval. Pak měl ovšem poruchu motocyklu, která mu znemožnila dojet do cíle a na start ho nepustila ani v neděli. V PČR E2 nás zastupovali dva jezdci. Úspěšnější byl Honza Nosek, který po sobotním čtvrtém místě dokázal v neděli zvítězit. Venca Bína v sobotu několikrát opravoval motocykl, ale do cíle dojel. Bylo z toho deváté místo. V neděli si potom polepšil na čtvrté místo. I v PČR E3 jsme měli dva zástupce. Honza Balaš absolvoval svou první soutěž a hned dokázal zvítězit. A to tak, že zcela deklasoval zbytek startovního pole. Jak v sobotu, tak v neděli jasně dominoval a pokaždé nadělil druhému v pořadí více než tři minuty! Druhým zástupcem byl Milan Macháček, který dojel v sobotu šestý a v neděli pátý.

     A právě endurového debutanta jsem zeptal na několik otázek.

     Honzo, ve Mšeně jsi jel svoji první enduro soutěž v životě. Jak se Ti to zamlouvalo?

     Ano, jel jsem první soutěž, ale nějaké zkušenosti se závody již mám. Donedávna jsem se specializoval pouze na trial, ale tento způsob závodů se mi velmi zamlouvá. Po prvním dnu na soutěži jsem měl pocit velmi krásného svezení. Všechny tři testy byly krásné.


     Při pohledu do výsledků to vypadá hodně jednoznačně, jaká byla skutečnost?

     Nebylo to zas tak jednoduché, snažil jsem se jet všechny testy co nejrychleji a zároveň nepadat. Druhý den jsem měl technické problémy s motocyklem (spojka, která mě trápila už od 2. kola). Vždy je co zlepšovat, ať už na fyzické kondici a jezdeckém stylu.


     Jely se tři testy, který se Ti zamlouval nejvíc?

     Nejvíce se mi líbil ET 3, meze, bláto, odkloněnky, úzké průjezdy, dlouhé koleje, to je to, co se mi moc líbí.


     Můžeme se těšit, že Tě uvidíme na dalším enduru?

     Pokud zdraví a motocykl dovolí, tak zcela jistě se uvidíme na další soutěži AČR Uhlířské Janovice na začátku října. Pokusím se co nejvíce natrénovat nové věci podle zkušenosti, které jsem načerpal ve Mšeně.


Děkuji za rozhovor.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32