Mšeno 2015

MŠENO, 22. - 23. 8. 2015

 

Krátce před Šestidenní vyvrcholil Mezinárodní mistrák v enduru. Tradičně byl podnik obohacen o soutěže družstev. O report jsem opět poprosil přímého účastníka mistráku třídy E3 Lukáše Kučeru:

„O víkendu 22. - 23. 8. se jel poslední díl seriálu MMČR v enduru ve Mšeně. Jedná se již o tradiční pořadatele soutěží a umí udělat krásné závody, jedny z nejhezčích v republice. Ani letos tomu nebylo jinak.

Trať nebyla nijak moc náročná, ale krásná, táhla se kaňonky, ouvozy, lesy a polními cestami. Vše bylo krásně v rytmu a hezky to odsejpalo. První časovka byla kratší, jela se okolo 30 minut a měli jsme na ni 36 minut. Na konci byl namotaný crosstest na poli. Test byl hodně rychlý a vycházel krásně do jízdy. Jezdil jsem ho okolo 4:15 minut.

Druhá časovka byla delší a jezdila se okolo 55 minut. V sobotu jsme na ni měli 1 hodinu a 7 minut a v neděli o 7 minut méně. Kousek před koncem byl namotán enduro test, o který se postaral zdejší jezdec Áda Živný. Část testu tvořila jeho tréninková trať a zbytek se odehrával ve zdejší rokli mezi dvěma stráněmi. Jelo se převážně v lese. Délka byla okolo 5:10 min. pro mě.

Po oba dny se mi jelo parádně a oproti Finsku jsem si jízdu náramně užíval. Celý víkend jsem sváděl boj o třetí místo s Milanem Englem ve třídě. V sobotu jsem svedl boj i o třetí příčku v juniorech. Bohužel, štěstí nebylo na mé straně. V sobotu mi na Milana chyběla 1,5 vteřiny a na třetí místo v jun. 4 vteřiny. V neděli jsem byl o něco málo rychlejší než Milan, ale v posledním testu jsem ztratil sedmi vteřinový náskok a nabral ještě čtyři navrch a skončil opět 4. V jun. mi to vyneslo až 5. místo.

Ale teď lepší zprávy, v celkovém pořadí seriálu jsem obsadil 3. místo v juniorech, 4. místo ve třídě E3 a 10. místo absolutně. Také jsem se umístil společně se svými kolegy Jirkou "Koblihem" Hádkem a Patrikem "Mečounem" Markvartem na třetím místě v soutěži družstev. Tímto jim moc děkuji.

Poděkování také patří všem, co mě podporují, rodině, firmě Univok, všem sponzorům a fanouškům.“

Lukáše na startu doplnili ještě dva „Krakonošáci“. V Přeboru E3 to byl Mirek Škaloud, který si dojel pro druhé a první místo. V Přeboru C jezdil Michal Kava a vyjel si čtrnácté a desáté místo.

Jak již uvedl Lukáš, v MMČR družstev spojil své síly s Patrikem Markvartem a Jirkou Hádkem a získali bronz.  Ale AK Krakonoš Jilemnice měl zastoupení i Poháru družstev, kde se Mirek Škaloud dohodl na spolupráci s Davidem Noskem a Michalem Buriánkem. Dařilo se jim skvěle a získali stříbro.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32