Mšeno 2016

MŠENO, 27. – 28. 8. 2016
 
 
Poslední prázdninový víkend hostili pořadatelé ve Mšeně letošní druhou klasickou soutěž v seriálu MMČR a PČR enduro pod hlavičkou AČR. 
 
Zdejší pořadatelé mají obrovské zkušenosti a tak i letos připravili krásný podnik. Zázemí, depo i obě časové kontroly se nacházely v areálu místního plochodrážního stadionu. A část oválu si okusili i jezdci, když právě z něho startovali vstříc každodenní porci kilometrů.
 
Jedno kolo měřilo asi 55km a obsahovalo dva testy. Mistráci měli na programu 4 kola, přeboráci o jedno kolo méně. Časy pořadatelé dost našponovali, takže v přeboru nachytala trestné minuty drtivá většina startovního pole a sem tam něco chytil i některý z mistráků. Na neděli pak pořadatelé mistrákům jedno kolo ubrali, takže jeli, stejně jako přebor, tři.
 
Z jezdců AK Krakonoš Jilemnice se na startu objevili především mistráci, všichni ve třídě E3. Nejlépe si vedl Lukáš Kučera, který dokázal po oba dny posbírat bronzové medaile. Zdravotně indisponovaný Míra Škaloud dojel v sobotu desátý a v neděli poskočil na osmou příčku. Michal Kava si ze Mšena odvezl body za 12. a 13. pozici. V sobotu totálně nevyspalý Vašek Bína sice havaroval a odstoupil, ale v neděli již soutěž dokončil a to na 12. místě.
 
V přeboru startoval v E2 Milan Macháček pouze v sobotu. Stále ještě byl nucen jet na vypůjčeném motocyklu a bylo to znát i na časech. Milan si vyjel osmé místo. To v „ostrých“ veteránech skvěle zabojoval Radek Havlíček. Dokázal zatápět i zatím neporazitelnému Rudovi Kavskému. Bohužel několik desítek sekund jak v sobotu, tak v neděli, odsunulo Radka na dvě druhá místa.
 
V MMČR enduro družstev jsme měli tým ve složení Lukáš Kučera, Mirek Škaloud a Michal Kava. Kluci se snažili, leč v silné konkurenci to stačilo „jen“ na sedmé místo.
 
Jak celá soutěž vypadala z pozice jezdce, jsem se tentokrát zeptal Škaliho. Takže:
 
Míro, ve Mšeně se jelo letošní druhé klasické enduro pod hlavičkou AČR. Jak soutěž vypadala ve srovnání s tou předchozí v Liblíně?
 
MŠ: V Liblíně to bylo lepší. Líbila se mi trať celkově víc a hlavně bylo lepší počasí a téměř bez prachu. Ve Mšeně bylo teplo, spousta prachu a velký tvrdo. Ale trať byla také pěkná a hodně náročná. Po dvou kolech jsem byl KO. A to nás ještě dvě kola čekala ?. Naštěstí to v neděli o kolo zkrátili…
 
Škali (foto: czechenduro.cz)
 
Ve Mšeně byly dva testy, můžeš nám je trochu popsat?
 
MŠ: Cross test byl natažený po poli, byl hodně rychlý a dost to smekalo. Ale líbilo se mi to. Enduro test byl místama samá zatáčka kolem nohy mezi stromama, což mně vůbec nevyhovuje. Tady jsem hodně ztrácel a čekal jsem, až mě předběhne nějaká babka, co tu hledá houby cheeky.
 
Byly na přejezdech nějaké záludnosti? Nějaké hodně obtížné úseky?
 
MŠ: To ani né, spíš jen to, že se muselo dost spěchat, protože časy měli dost natěsno. Byl tam takový úsek v bahně, asi 1km, který byl v jedné koleji, ale dalo se to.
 
Počasí bylo vyloženě letní, prášilo se hodně?
 
MŠ: Místama se prášilo dost, museli jsme jezdit samostatně s velkými rozestupy. Ale v lese bylo příjemně.
 
Škali (foto: czechenduro.cz)
 
Ty jsi startoval s pochroumanými žebry. Jak se ti jelo, dalo se to vydržet?
 
MŠ: Žebra jsem skoro necítil, pomohl mně Rapid 400 ?, ty začaly bolet až v pondělí. Ale bolely mě dlaně z toho tvrda už ve druhém kole. Pak se mi jelo špatně a trpěl jsem až do cíle.
 
Jak hodnotíš svoje zdejší účinkování?
 
MŠ: Tak vždycky by to mohlo být lepší, ale na to, že jsem jel mistrák první rok a přede mnou dojíždějí samá známá jména, tak jsem spokojen.
 
S Lukášem Kučerou a Michalem Kavou jste dali dohromady i družstvo. Jak se vám vedlo?
 
MŠ: Ani nevím, jak jsme dopadli, myslím, že 7-mí, což je v této konkurenci dobrý. Škoda, že nám to Lukáš trochu kazil devil, byl až třetí wink. Né, sranda. Být třetí je super, gratuluji mu!
Děkuji za rozhovor a podporu od Krakonošáků.
-tm-
 
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32