Olszyna 2012

OLSZYNA, 26. – 27. 5. 2012

 

     Olszyna = prach, moře prachu. I tak by se dalo charakterizovat třetí pokračování seriálu KTM ECC, které pro všechny zúčastněné zorganizovali turnovští pořadatelé za hranicemi u našich severních sousedů. Stalo se tak o víkendu 26. – 27. května.

     Olszyna je sama o sobě velice atraktivní lokalitou pro závody cross country a nabízí široké možnosti tvorby trati. S tím se pořadatelé vypořádali velice dobře a trať byla nakonec docela atraktivní. Snahou bylo vyhnout se velmi prašným úseků, aby byla zaručena bezpečnost jezdců. Sice v týdnu před závody občas pár kapek spadlo, ale i tak byl podklad hodně prašný.

     Start byl na zdejší motokrosové trati a po mávnutí startéra pana Davida to vypadalo jako v mlýnici. Dále se jelo po lokách, cestách, kaňonky, přes mezičky, nechyběl výjezd, kde si jezdci mohli vybrat obtížnost dle svých schopností a sil, a samozřejmě část krosové trati.

     Děti v sobotu ráno závodily pouze na motokrosovém kolečku. AK Krakonoš měl zástupce pouze v silnějších pětašedesátkách. Byl to průběžně vedoucí Kája Šrytr. Kája se sice nedokázal prosadit na nejvyšší stupínek (skončil po součtu výsledku obou jízd druhý), ale i tak udržel průběžné vedení.


Adam Erlebach v plném tempu na trati ...

     Následoval start kategorií E1 + E2 + E3. V nejslabší kubatuře jsme ani tentokrát neměli svého zástupce. V silnějších E2 jsme se těšili zejména na Adama Erlebacha, který v odjetých závodech vždy atakoval nejvyšší příčky. Ani v sobotním závodě Olszyně naše očekávání nezklamal a dokázal zvítězit! Dalším zástupcem v této třídě je Michal Hanuš, který odvedl standardně solidní výkon a v nejnabitější skupině dojel dvacátý. V nejsilnějších E3 si nejlépe z našich vedl Michal Kava, který závod dokončil na patnáctém místě. Poprvé se letos v seriálu představil Tomáš Macháček, kterému v poslední čtvrtině závodu úplně došly síly a propadl se na sedmnáctou příčku.

     Odpoledne bylo ve znamení startu licenčních kategorií spolu s veterány a pětaosmdesátkami. Mezi elitou v A licencích nás zastupoval Lukáš Kučera, který dojel dvanáctý. Oku fanouška Krakonoše lahodící byl závod licencí B. První místo opět okupoval Honza Balaš, třetím místem potvrdil Matěj Hanuš letošní skvělou formu. Trať úplně nesedla Mírovi Škaloudovi, který dojel šestý a do první desítky se vměstnal i Honza Nosek, který dokončil osmý. Ve veteránech se velice dobře prosazoval Jirka Salač, který nakonec skončil hned pod stupni, tedy čtvrtý.V pětaosmdesátkách nikdo z našich nestartoval.


... Jirka Salač na startu ...

     V neděli se jel pouze jeden závod, všichni jezdci se srovnali na start dopoledne. V licencích A si Lukáš Kučera polepšil na sedmou příčku, licence B měli pro náš klub stejný medailový příděl jako v sobotu, tzn. Honza Balaš první, Matěj Hanuš třetí. Mirek Škaloud ani v neděli nedosáhl na poháry a dojel sedmý, Honza Nosek uzavřel první desítku. Jirka Salač si oproti sobotě o jedno místo pohoršil a dojel pátý mezi veterány. Bohužel ani Adam Erlebach nedokázal zopakovat sobotní vítězství, ale i třetí místo mu zajistilo pozici na stupních a dostatečný bodový příděl. To Michal Hanuš si polepšil a dojel patnáctý. V E3 byl opět z našich nejrychlejší Michal Kava, když tentokrát dojel třináctý. Hned za ním dojel druhý náš zástupce, kterým byl tentokrát Petr Kadavý.


... a "rudé horko" v táboře AMK Krakonoš.

     V celkové pořadí si naši vedou takto: 12. Lukáš Kučera (licence A); 1. Honza Balaš, 2. Mirek Škaloud, 3. Matěj Hanuš, 7. Honza Nosek, 31. Milan Macháček (všichni licence B); 11. Jirka Salač (veterán); 2. Adam Erlebach, 23. Michal Hanuš, 40. Radim Kava (všichni E2);  22. Michal Kava, 27. Petr Kadavý, 36. Tomáš Macháček (všichni E3); 10. Roman Vydra, 14. Václav Šabata (85ccm); 1. Kája Šrytr (65ccm); 11. Vilda Šrýtr (50ccm).

     V týmové soutěži nám tyto výsledky přinesly mírné zlepšení, když jsme poskočili na pátou příčku.

     Seriál KTM ECC pokračuje po letní pauze u nás v Jilemnici. Rádi Vás přivítáme o víkendu 15. – 16. září.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32