Orlová 2010

ORLOVÁ, 3. – 4. 4. 2010
 
         V Orlové nedaleko Ostravy začal o prvním dubnovém víkendu seriál MČR a PČR enduro. Nejednalo se ovšem o klasickou soutěž, nýbrž o sprint.
 
         Pořadatelé připravili vcelku atraktivní test, který ti nejlepší z mistráku jezdili okolo osmi minut. Ze začátku se jelo mezi stromy s několika menšími sjezdy a výjezdy, pak následovalo několik sice delších ale ne nepřekonatelných výjezdů a sjezdů, abychom vyjeli na louce v rychlejší pasáži. Tady překonat překážku z pneumatik a hurá zpátky mezi stromky a do cíle. Trať tvořil pouze měřený test, takže po projetí cílem se jelo do depa.
 
         V sobotu i neděli jsme test absolvovali osmkrát, když první sobotní průjezd nebyl měřený. Na projetí jednoho kola jsme v přeboru měli stanoveno v sobotu 30 a v neděli 25 minut. Mistráci shodně 15 minut první i druhý den. Počasí vydrželo celý víkend bez deště, jen ta zima (především v noci) nebyla úplně příjemná.
 
 
Milan Macháček
 
         AK Krakonoš Jilemnice se vydali reprezentovat všichni Macháčkovi. I v enduru jedou Milan s Tomášem třídu E2. Milan se v sobotu slušně rozjížděl a neztrácel kontakt se špičkou, což mu vyneslo páté místo. V neděli šel na start ještě více motivovaný bojovat o stupně. To však bylo spíše na škodu. Protože hned v prvním okruhu najel příliš rychle do takového „brodu“, trochu ho to rozhodilo a vyneslo z ideální stopy do hlubokého bláta. Dolováním motorky ztratil pět minut, což v systému endurosprintu znamená defacto konec všem nadějím. Milan se ale nevzdal a začal opět zajíždět rychlé časy. Odměnou mu je alespoň devátá příčka. Tomáš v sobotu jel docela uvolněně, na nejlepší neměl, ale hlídal si svoje soupeře. Dojel na osmém místě. V neděli bojoval především sám se sebou, když ne a ne chytit správný rytmus. Nakonec to bylo o vteřinky uhájené sedmé místo.
 
         Pořadatelé celý podnik pojali po svém, ale nutno říci, že to docela fungovalo. Výsledky byly včas, není co by se jim dalo vyčíst.
 
         Na další enduro, tentokráte klasiku, si počkáme do července. 10. – 11. se v Šumperku bude konat druhý díl šampionátu.
-tm-
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32