Příkrý 2010

PŘÍKRÝ, 25. 9. 2010

          Hned týden po závodech v Jilemnici se účastníci seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CC přesunuli do nedalekého Příkrého, kde se konal čtvrtý díl. Jak je již v Příkrém zvykem, závodilo se pouze jeden den, tedy v sobotu. Příkrý má i svou specialitu, kterou jsou závody dvojic.

         Pořadatelé měli v plánu vytýčit hodně dlouhou trať. Předchozí deštivé počasí však tento záměr zhatilo, ale i tak se jednalo zatím o nejdelší okruh. Jedno kolo měřilo cca. 18km a jezdilo se okolo 25 minut. Trať opět endurová. Žádné dlouhé motanice po polích nebo loukách, zato hodně cest a rychlých úseků po loukách. Zajímavé úseky byly jak již tradiční výjezdy známé z minulých ročníků, tak i několik sjezdů (zvlášť ten volným lesem byl pro milovníky endura krásnou pasáží) a jeden extrém test s možností objížďky. Extrém spočíval v šikmém sjezdu do koryta, sjezd několika podlážek a velikého balvanu. V prvním kole pohoda, v dalších už musel člověk vymýšlet, jak se nejlépe dostat do koryta, pak už to zas šlo. Celkově vzato z pohledu jezdce pěkné svezení.

         Počasí sice celý den hrozilo deštěm, který závodníky i ostatní zúčastněné naštěstí pokropil jen na chviličku těsně před startem odpoledního závodu. Jinak sice pod mrakem, ale bez deště.

Honza Nosek

         Teď už k samotnému závodění. Jako je v letošním ročníku zvykem, začínala drobotina. Mezi padesátkami nemáme zástupce, zato v silnějších pětašedesátkách jsme měli borce na stupních. Zasloužil se o to Kája Šrytr. První jízda mu moc nevycházela. Nepovedl se mu start a ztratil kontakt s nejlepšími. To ho trochu demotivovalo a jen tak kroužil. Jak se ale začal přibližovat jezdcům před sebou, objevila se v něm pořádná chuť závodit. Začal tahat za plynovou rukojeť a s nepříznivým výsledkem ještě dokázal zabojovat. Druhá rozjížďka byla jako konec té první. Kája skvěle odstartoval a nechtěl za žádnou cenu opustit své místo v popředí. Některé souboje byly opravdu na ostří nože a jednou to vypadalo na pořádnou kolizi a pád. Ale Kája to ustál a v součtu obou jízd byl klasifikován na druhém místě. Druhým zástupcem AK Krakonoš byl Tadeáš Dahihelka. Ten v první jízdě odstartoval lépe než Kája, rozjížděl se k velkému výkonu, ale ke konci se začal propadat. Škoda, stylově jel velmi pěkně. Ve druhé jízdě se opět pohyboval v lepší polovině, postupoval vpřed, ale ke konci opět nějaké místečko ztratil. Celkově z toho ale bylo velmi slušné páté místo.

         Závody hlavních kategorií byly rozděleny opět do dvou jízd. Dopoledne se na start postavili zástupci Licence A a B, Veteráni a vložený závod dvojic. Za náš tým se zde objevili jen jezdci s licencemi B. Nejlépe si opět vedl Mirek Škaloud. Dojel třetí, čím si nejen upevnil průběžné vedení, ale s předstihem vyhrál tuto kategorii. Na druhého Jiřího Hádka má náskok 43 bodů a ve hře je už pouze 25 ze Sklenařic. Tomáš Macháček byl klasifikován na 18. místě, když jako poslední z jezdců absolvoval stejně kol jako vítěz. Milan Macháček měl v úvodu pád a motocykl mu ztrácel výkon. Milan nechtěl nic riskovat a raději se šetřil na další víkend do Uhlířských Janovic. To znamená, že ze závodu odstoupil.

Adam Erlebach

         Odpoledne jsme měli více želízek v ohni. Především v E1 jsme napjatě očekávali další souboje tria Kottek/Kučera/Nosek. Všichni tři totiž byli ve hře o celkové vítězství. Bohužel se nepovedlo obsadit všechna místa na bedně jako v Bozkově nebo Jilemnici. Rybník našim borcům vypálil David Maleček, čímž se v průběžném pořadí dotáhl na třetího Lukáše Kučeru. Z našich si nejlépe vedl Milan Kottek, který se protlačil na třetí místo, čtvrtý dojel Honza Nosek a pátý Lukáš Kučera. V průběžném pořadí už mají šanci na celkové vítězství jen dva borci a oba jsou naši. Honza Nosek má luxusní náskok 21 bodů na druhého Milana Kottka. Toho ještě teoreticky může ohrozit dvojice Lukáš Kučera a David Maleček.

         Poslední naši zástupci startovali ve třídě E2. Úspěšnější byl opět Adam Erlebach, který ale více než se soupeři bojoval sám se sebou. Měl totiž horečky a chřipku. Ale nechtěl opustit vedoucí příčku průběžného hodnocení, tak zaťal zuby a bojoval až do cíle. Stačilo to na deváté místo, kterým si o 6 bodů udržel průběžné vedení. Tato třída je nejvyrovnanější, co se adeptů na celkové vítězství týká. Celkem pět jezdců má více než teoretickou šanci na celkové prvenství. Michal Kava potvrdil stoupající formu a umístil se na sedmnácté příčce, celkově je dvanáctý.

         Poslední podnik pořádá Motoklub Vysoké a závodit se bude 23. 10. ve Sklenařících. Tak uvidíme, co si na nás chlapi připraví. V každém případě nás přijďte podpořit, ať AK Krakonoš urve co nejvíce pohárů a dobrých umístění.

-tm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
118+8čtyři  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32