Radvanice 2011

RADVANICE, 28. - 29. 5. 2011

 

     Poslední květnový víkend byl ve znamení startu dalšího místního seriálu závodů cross country, jehož pořadatelem je Enduro Martinice. Původně měl celý třídílný šampionát odstartovat v Nové Pace, ale po určité nedohodě s místním autoklubem se závod narychlo stěhoval do Radvanic u Trutnova. Zde trať vymyslel a natáhl Pavel Bujárek.

     Využil místní uměle vytvořené překážky, přírodní pastičky v podobě kamenů, jeden strmější výjezd. Celkově trať korespondovala s tou, která se zde jezdí při MCŘ cross country, jen byla zkrácena o dolní pasáže.

     Účast nakonec nebyla tak veliká, jak bych očekával. Asi tomu přispěla na poslední chvíli změna místa konání, někoho možná odradilo počasí, které se na víkend pokazilo. Celý seriál má následující rozdělení: v sobotu startují dvojice hobby, dvojice profi a dvojice veterán. V neděli potom jedou jednotlivci ve třídách hobby 2T, hobby 4T, profi, veterán a děti 50ccm a 65ccm.

     AMK Krakonoš Jilemnice měl své zástupce na startu jak v sobotu, tak i v neděli. V sobotu v deset hodin se na startovní čáře seřadili jezdci kategorie dvojice hobby. V červených dresech byli připraveni Honza Nosek, Adam Erlebach a Michal Kava. Na Honzu v depu čekal Matěj Hanuš, na Adama Michal Hanuš a na Michala Tomáš Macháček. Na všechny dvojice bylo přichystáno 150 minut na poměrně mokré a rozbahněné trati. Postupem doby se bláto vyházelo a povrch byl takřka ideální. Do bojů vyrazilo celkem 35 dvojic. Potěšitelné je, že naši jezdci se dokázali prosadit. Výsledkově nejlépe dopadli Honza s Matějem, byli šestí. Bohužel tento výsledek byl vykoupen Matějovým zraněním. Matěj přelétl přes řidítka a zlomil si klíční kost. Ze závodů odjel na ošetření do Trutnovské nemocnice a dále podstupuje léčbu tak, aby byl co nejdříve v pořádku. Matěji, přejeme brzké uzdravení. Klobouk dolu před Honzou, který odjel zhruba polovinu závodu sám a dokázal bojovat o nejvyšší příčky! Na jedenáctém místě dojeli Adam s Michalem a hned za nimi na dvanácté pozici Michal s Tomášem.

Honza Nosek

     Odpoledne si to rozdali profíci. Sice jich nebylo tolik (celkem 12 dvojic), ale závod svou účastí ozdobil exmistr světa Roman Michalík. Za AMK Krakonoš nastoupili Lukáš Kučera s Mirkem Škaloudem. I na ně čekalo 150 minut závodění. Z vítězství se nakonec radoval Michalík s Volným, naši kluci dokončili šestí, když na páté místo jim chyběly pouhé tři vteřinky… Bohužel ani zde se to neobešlo bez zranění. Tentokráte to odnesl Křápa (Jaroslav Křapka), který si zlomil nohu. I jemu přejeme brzké uzdravení.

Mirek Škaloud

     V neděli se v červeném dresu představil pouze Kája Šrytr v dětské kategorii do 65ccm. Tato kategorie připomíná spíš přebor pořádajícího klubu, protože nadvláda Martinických reprezentantů je jasně viditelná. Kája se konkurence nezalekl a bojoval. Vyjel si sedmé místo.

     Na další závod si počkáme do poloviny prázdnin, kdy se o víkendu 6. - 7. 8. sejdeme v Loukově.

-tm- 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
158-9nula  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32