Radvanice 2015

RADVANICE, 20. - 21. 6. 2015

 

Další podnik MMČR endurosprint nám opět přiblíží náš reprezentant v mistráku třídy E3 Lukáš Kučera:

„Třetí závod ze seriálu MMČR endurosprintu se uskutečnil v Radvanicích. Závodu se chopil tým ENC racing a připravil pro nás dva testy. Cross test a enduro test o délce zhruba okolo 5-ti minut.

V sobotu se startovalo v 9 hodin a čekalo na nás 8 kol. Na kolo jsme měli 25 minut a najížděli jsme si přes 10 minut. Na neděli se posunul start už na půl devátou a jelo se 7 kol. Na kolo se ubralo o 5 minut. V obou dnech se první kolo neměřilo, v neděli z důvodu změny povrchu trati, která byla ovlivněna deštěm. Ten závody doprovázel celý víkend.

ET byl namotaný na místní navážce s lesním úsekem. V lese nechyběly zdejší bažiny, které byly vlivem deště mokřejší než obvykle. Také jsme najeli i na kameny a nechybělo ani trochu extrémku v podobě přeskoku kamenů a betonových panelů.

CT startoval v podobném místě jako ET. Vedl přes lavici, klopenou zatáčku na sjezd a výjezd na navážce a pokračoval rychlým úsekem kolem "ropovodu" až do zatáček na louce a v lese. Po výjezdu z lesa následovala panelová cesta, mezička a příjezd k rozhodující části testu. Tou byl výjezd, který byl díky dešti velmi zrádný. Po výjezdu následovaly dvě zatáčky a cíl.

Jak v sobotu, tak v neděli jsem zajel ve třídě E3 třetí místa, v juniorech třetí a čtvrté, a absolutně osmé a deváté. V součtu mi to stačilo na druhé místo v E3 a třetí v juniorech. Tedy zatím nejlepší závody co se výsledků a pocitů z jízdy týče. Za tyto výsledky děkuju počasí, které mi svědčí, a myslím, že se začíná projevovat i dřina, kterou jsem do letošní sezony investoval. Děkuji všem za podporu a už teď se těším na další závody.“

Ovšem v Radvanicích startovala celá plejáda našich jezdců. V mistráku ve třídě E3 s Lukášem startoval i Vašek Bína, který dojel dvanáctý a v sobotu a jedenáctý v neděli. V mistráku E2 se dvěma desátými místy prezentoval Matěj Hanuš a v E1 se netradičně na 4T Yamaze představil Milan Macháček, který dojel na jedenáctém a dvanáctém místě.

 

Další zástupce jsme měli v Přeboru ČR. V nejslabší kubatuře E1 startoval Roman Vydra. Nedal nikomu šanci a odvezl si 2x zlato. V E3 se Míra Škaloud musel v E3 v sobotu ještě spokojit s druhým místem, ovšem v neděli již opět zvítězil. V Přeboru C se Michal Kava po sobotní jedenácté příčce v neděli zlepšil na čtvrtou pozici.

-tm-

aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44