Radvanice MČR 2011

RADVANICE, 25. - 26. 6. 2011

 

     Další závod MČR a PČR  v cross country se konal v Radvanících u Trutnova. Do místa konání jsme odjížděli v sobotu dopoledne. To bylo totiž vyčleněno pro závody čtřkolek. První odpolední závod motocyklů obstarali jezdci MČR. Našim jediným zástupcem je Milan Macháček. Do tohoto závodu nastoupil na stroji Suzuki 250/2T ve třídě E2, protože Husqvarnu, na které letos začínal, prodal. Závod MČR se jel na dvě jízdy po 50 minutách, mezi jízdami byla pauza 15 min. Start se Milanovi podařil a po slušném výkonu dojel na sedmém místě. Jeho Suzuki ovšem nebyla v úplně dobré "formě" a tak sedmé místo, které si udržel i po druhé jízdě, bylo úspěchem.

     Ve druhé odpolední jízdě (na 110 minut) startovali jezdci PČR a PČR C. V PČR jel Lukáš Kučera a v "céčkách" Honza Nosek s Michalem Kavou. Lukáš zajel velmi dobře a výsledkem bylo 5. místo. Honza dojel "tradičně" na bednu a Michal se po krásném startu umístil na 8. příčce. To bylo jeho letos zatím nejlepší umístění.

     Po dokončení rozjížděk následovala kontrola a údržba strojů. A pak už se jen grilovalo, jedlo a pilo. K dobré náladě přispěl také Jirka Jebák, který do Radvanic dorazil již v pátek vlakem.

     V neděli odstartovali nejdříve bezlicenční jezdci a po nich PČR s PČR C. Lukáš odstartoval hůř než v sobotu, ale zanedlouho se propracoval na 5. místo, na kterém závod také dokončil. Vzhledem k velké konkurenci v jeho objemové třídě je toto umístění velmi kvalitní. V "céčkách" si opět skvěle počínal Honza. Zopakoval druhé místo ze soboty. Měl smůlu, že na těchto závodech startoval Martin Šťastný (někdejší juniorský reprezentant), který byl nad Honzovy síly. Za svůj bojovný výkon ale zaslouží pochvalu. Neztratil se ani Michal. Jeho umístění na 13. pozici ale poznamenala porucha přední brzdy. Při opravě v depu přece jen ztratil.

     Závěr závodů obstarali jezdci MČR. Milan nastoupil, i když jeho motocykl nepodával plný výkon. Do své první jízdy výborně odstartoval, ale do cíle prvního kola dojel na prázdném zadním kole poslední. Duši nakonec neměnil a i vzhledem k ne úplně dobře fungujícímu motocyklu se rozhodl své účinkování v Radvanicích ukončit.

-mm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
433-8sedm  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32