Sklenařice 2011

SKLENAŘICE, 29. 10. 2011

 

         Poslední letošní dějství seriálu MG SPORT UFO KTM ECC se událo stejně jako vloni ve Sklenařicích. Opět se o vyvrcholení postarali kolegové z Motoklubu Vysoké. Nutno dodat, že vyvrcholení to bylo důstojné.

         Jak je již zvykem, ve Sklenařicích se jezdí vždy pouze jeden den. Letos padla volba pořadatelů na sobotu 29. října. Již loni velice atraktivní trať pořadatelé ještě trochu „vytunili“ a výsledkem bylo krásné endurové kolečko. Na to, že se závod konal koncem října, bylo počasí velice luxusní.

         Celou parádu načali opět ti nejmenší závodníci. Do soubojů se soupeři se v červeném dresu vydal pouze Kája Šrytr ve třídě do 65ccm. A že těch soubojů absolvoval! V obou jízdách bojoval do poslední zatáčky a zaslouženě se rozloučil se sezonou bedýnkou. Při vyhlášení závodu si totiž došel pro bronzovou medaili. Bohužel cenný kov mu nebyl přán v celkovém pořadí. Po sečtení všech bodů totiž zůstal těsně pod stupni vítězů a bral nepopulární brambory. Když už jsme zabrouzdali do celkových výsledků dětí, zmiňme se i o ve Sklenařicích nestartujícím Vildovi Šrýtrovi. Vilda letos začal se závoděním a i když neodjel všechny podniky, zaostal pouze o jedinou pozici za TOP TEN. Tudíž mu patří jedenáctá příčka.

         Program velkých motorek načali dopoledne účastníci Licencí A a B, kategorie veterán a malorážky do 85ccm. Za AMK Krakonoš se na startovní čáru postavil Milan Macháček s áčkovou licencí, Míra Škaloud s Lukášem Kučerou s béčky a Jirka Salač ve veteránech. Všichni se snažili a málem si pravé zápěstí vykroutili. Nejlepšího výsledku nakonec dosáhl Lukáš, jenž dojel čtvrtý. Míra byl po problémech klasifikován jako osmý, Milan si políhnul v posledním kole a než se z pod motorky dostal zpět do sedla klesl na deváté místo. Do desítky se dostal i Jirka, jenž ji uzavíral právě tou desátou pozicí. V celkovém hodnocení Míra udržel medailové umístění a je třetí nejlepší, těsně následovaný Lukášem. Milan je čtrnáctý a Jirka sedmý.


Lukáš Kučera těsně pronásledovaný Mirkem Škaloudem

         Odpoledne se na start postavily hobby kategorie E1, E2 a E3. I zde ve startovním poli nechyběly rudé dresy s Krakonošem na prsou. Nejvíce vidět byl ten, který vozil Matěj Hanuš ve třídě E1. Mates do toho dal všechno a odměnou mu je druhá příčka. Ta mu patří i v celkovém hodnocení, když nestačil pouze na letošního suveréna Josefa Novotku (ten ve Sklenařicích s jistotu celkového prvenství startoval s licencemi B). Ve třídě E2 se snažil hegemonii zelených vysockých dresů rozbít zejména náš Honza Nosek. Částečně se mu to dařilo, dokončil pátý a při vyhlašování pětice nejlepších měl jako jediný jinou barvu dresu. Dalším na startu i v cíli závodu byl Adam Erlebach, který se ke konci sezony pěkně rozjel. Ve Sklenařicích mu to dalo na osmou pozici. Celkově dopadl z našich nejlépe šestý Honza, Adam je devátý, třiačtyřicátý je David Faistaver a čtyřiašedesátý Michal Kava, který v průběhu sezony přesedlal na silnější motocykl. A byl to právě Michal, který jako jediný držel ve Sklenařicích pomyslný prapor ve třídě E3. Michal se neztratil a dojel čtrnáctý. V celkovém hodnocení je nejvýše klasifikovaný „Krakonoš“ Petr Kadavý na sedmnáctém místě, Michal to po přestupu vytáhl na třiadvacátou pozici a klasifikován byl i Tomáš Macháček na osmatřicáté příčce.


Mates Hanuš

         Sklenařice tedy udělaly tečku nejen za MG SPORT UFO KTM ECC 2011, ale i za seriálem pod tímto názvem celkově. Po tříleté spolupráci se totiž pan Churavý rozhodl dále nepokračovat. Zda a v jaké podobě bude tento úspěšný seriál pokračovat, je nyní na jednáních spolku pořadatelů. Naší snahou je pokračovat i v dalších letech. Několik věcí je ale jasných. Seriál zejména v letošním roce přilákal veliké množství závodníků. Pro pořadatele je to vizitka, že svoji práci nedělají úplně špatně, ale druhou stránkou věci je nutnost zavedení jednoduchých a jasných pravidel. Pak by nemuselo docházet k podobným situacím jako právě po Sklenařicích, kdy se po na internetu protřásaném „incidentu“ s Honzou Balašem musel sejít výbor organizátorů, aby se dohodl na jednotném postupu v celé záležitosti. Je škoda, aby kvůli nejasnostem a určité benevolenci trpělo celé jméno seriálu a úsilí všech těch, kdo se na něm podílí.

         V každém případě se sluší poděkovat všem organizátorům jak jednotlivých podniků, tak i těm, kteří stojí ze celým seriálem. Nyní nezbývá než se těšit na to, co přinese příští rok.

-tm-

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32