Tadeáš Danihelka 2014

Tadeáš Danihelka je jméno, které již v minulosti naši fanoušci v souvislosti s klubem zaregistrovali. Bylo to v sezoně 2010 na pětašedesátce. V sezoně 2014 se vrátil a teď nám k tomu něco popovídal.

Tadeáši, ty jsi "staronovou" posilou týmu AK Krakonoš Jilemnice. Pro jistotu se nám trochu představ, odkud jsi a kolik Ti je roků?

TD: Je mi 17 let a jsem z Dolních Štěpanic, odkud pochází většina jezdců AK Krakonoš.

Ty jsi za náš tým jezdil v dětských kategoriích, pak ses "odmlčel" a v sezoně 2014 se opět k motorkám vrátil. Co tě k tomu vedlo (k přerušení kariéry i k návratu) a čemu jsi se během pauzy věnoval?

TD: K přerušení mě vedl pád, kdy jsem v hluboké trávě neviděl klády, a nárazem do nich jsem v plné rychlosti vyletěl saltem ze sedla svojí KTM 65SX. Týden jsem byl v nemocnici a po pár dnech se motorka prodala. A tak jsem dráždil louky se svojí starou KTM 50 cheeky. V roce 2013 jsme pořídili mojí HONDU a ta do mě dostala chuť závodit. A tak jsem následující rok, po pár letech, opět nastoupil na start smiley.

V červeném dresu jsi odjel poslední sezonu, jak z tvého pohledu vypadala? 

TD: V poslední sezoně jsem se spíše "rozkoukával". Odjel jsem závody KTM ECC. Ze začátku jsem jezdil jenom první den, protože ten druhý bych asi nedal blush. Celkově jsem byl na 14. místě. Potom jsem jel v Loukově dvojice s Tomášem Kuříkem, kde jsme dojeli na 26. místě. A nakonec CC v Bělé pod Bezdězem. Tam jsem byl v sobotu na 13. místě a v neděli na čtvrtý, což mě potěšilo cool.

Máš za sezonu nějaký oblíbený závod, nebo naopak nějaký okamžik, který bys nejraději vymazal? A proč? 

TD: Na všechny závody rád vzpomínám. Dobře se mi jel závod CC v Bělé pod Bezdězem a KTM ECC v Jilemnici v neděli. Sobotu bych vymazal, protože při bezhlavém předjíždění týmového kolegy Tomáše Kuříka jsem v prudkém kopci potkal pařez, který mě vyhodil z motorky a pádem jsem urazil řadící a spojkovou páku a závod tím pádem skončil.

Co máš za motorku a jak jsi spokojen?

TD: Mám Hondu CR 125R, jsem s ní naprosto spokojen. Přes zimu zrenovujeme motor, aby zase spolehlivě odjela další sezonu wink.

Co chystáš na sezonu 2015, co všechno pojedeš a jaké si dáváš cíle?

TD: V nadcházející sezoně bych chtěl odjet celý seriál KTM ECC po oba dny, sem tam i nějaké jiné závody a pokud to půjde, tak zlepšit výsledky.

Jak probíhá zimní příprava?

TD: S týmem pravidelně chodíme na spinning, jezdím na kole, a párkrát v týdnu zajdu do posilovny.

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32