Tomáš Kuřík 2014

V sezoně 2014 se premiérově v červeném dresu objevil Tomáš Kuřík. Ani on nemohl uniknout týmovému „mikrofonu“ a zde jsou jeho odpovědi na několik zvídavých otázek.
Tome, jsi novou posilou týmu AK Krakonoš Jilemnice, takže se nám trochu představ. Odkud jsi a kolik Ti je roků?
TK: Ahoj všem Krakonošákům. Nejdřív bych chtěl moc pověděkovat za vřelé přijetí do klubu, v kterém je skvělá parta. A abych se představil. Tak jmenuji se Tomáš Kuřík a jsem rodilý Jilemničák žijící v Hrabačově. Je mi už 27, ale na motorce jezdím jen tři roky, takže jsem stále uplný začátečník.
Jaké závody jsi doposud jezdil?
TK: Závodů bohužel zatím moc absolvovaných nemám. Začínal jsem závody dvojic a teprve v sezoně 2014 jsem se odhodlal ke startu v jednotlivcích v seriálu KTM ECC kategorie E1.
Jaké jsou tvoje největší úspěchy?
TK: Zatím se u mě nedá mluvit o úspěších v umístění. Jako bývalý biatlonista jsem přesedlal k uplně jinému sportu a tak spíš jako úspěch beru každý ve zdraví dojetý závod, který si užiji. To ovšem neznamená že bych se rád nezlepšoval a dal na trati někomu něco zadarmo smiley
Co máš za motorku a jak jsi spokojen?
TK: Poslední tři roky jsem jezdil KTM EXC-F 250, kterou ovšem v zimním období budu prodávat. A co se nového je octne v garáži, zatím sám moc nevím. Určitě to bude oranžové (KTM) a ventil, ale jaký obsah a ročník, to je zatím ve hvězdách.
Máš nějaké oblíbené tratě?
TK: Moje asi nejoblíbenější trať je Štěpanická Habánka. Na té se ovšem nezávodí, takže ze všech dosud odjetých závodů se mi nejvíc líbila domácí Jilemnická trať v Mříčné.
Co chystáš na sezonu 2015, co všechno pojedeš a jaké si dáváš cíle?
TK: Mým hlavním cílem je zlepšit se v technice jízdy, protože mám stále co dohánět a učit se od ostatních kluků v klubu. V nadcházející sezoně bych se rád zúčastnil celého seriálu KTM ECC plus nějaké podniky v cross country v okolí. Ale rád bych si také vyzkoušel poprvé endurosprint či klasické enduro. Z dalších plánů bych se chtěl jet podívat na šestidenní na Slovensko v roli diváka nebo assistence v případě, že se kluci zůčastní jako team.
Jak probíhá zimní příprava?
TK: Se zimní přípravou, abych pravdu řekl, je to horší. Zima je mým hlavním pracovním obdobím, v kterém nemám moc času nazbyt. Takže zatím jen běžecké lyžování při práci servismana lyží a hodiny v posilovně. Ale jakmile odbije 15. březen, chystám se hned naskočit na nový stroj a začít v tréninku.
Děkuji moc za rozhovor a přeju všem do nové sezóny hodně ujetých motohodin bez zranění a fungující techniku.
aktualizováno: 19.03.2024 10:50:44