Uhlířské Janovice 2011

Uhlířské Janovice, 1. - 2. 10. 2011

     Na poslední letošní klasickou soutěž jsme vyrazili v pátek. Do depa, které bylo v areálu Kooperativy jsme dojeli krátce před 18. hodinou. Zázemí v depu bylo na panelové ploše a bylo tam vše co je potřeba (občerstvení,WC, sprchy, voda rozhlas). Nedlouho po nás dorazili také Kučerovi. Pozdě večer, kvůli neodkladné práci, přijeli Noskovi. Na přejímce měli pochopení, a tak v uzavřeném parkovišti čekaly na ranní start tři motocykly jezdců AMK Krakonoš Jilemnice. Byla to Milanova Husqvarna, Lukášova TM a Honzova KTM. Milan s Lukášem po předání strojů odjeli na crosstest v Koblasku, aby si ho prošli. Vrátili se za tmy, druhý test (enduro) byl v Kácově.

 
Milan Macháček na sobotním startu

     V sobotu ráno byla v 8 hod. rozprava a v 9 hodin start prvních jezdců. Jezdci MČR a PČR absolvovali 3 kola a jezdci PČR „C“ kola dvě. V každém kole jezdci absolvovali dva testy a byly měřeny už od prvního kola. Z našich startoval první Milan. Navíc měli „mistráci“ do každé časové kontroly vždy o tři minuty kratší časy než přebor. Dalším naším jezdcem byl na startu Lukáš a na závěr Honza. Časové kontroly byly tři, s údržbou a tankováním dvě, a to v depu a druhá po odjetí testu v Kácově. Podle výpovědi jezdců byla trať hodně obtížná, zvlášť do první ČK v Kácově. O něco snadnější snad byla poslední část tratě z Koblaska do cíle. Po dojezdu do cíle prvního dne bylo potřeba připravit motocykly, aby se mohly odevzdat do UP. A tak se mylo, odbahňovalo, měnily se vzduchové filtry a sdělovaly se dojmy z tratě. Po odevzdání motocyklů do UP jsme společně poseděli, pojedli a připravili se na druhý den. V neděli byla rozprava i start stejně jako v sobotu, jen jezdců ubylo, zvlášť markantní to bylo v PČR „C“. Jezdci MČR jeli 3 kola, PČR 2 kola a PČR „C“ 1 kolo. Testy zůstaly stejné. Stejně jako v sobotu tak i v neděli naši jezdci absolvovali trať bez časových ztrát a ve zdraví dokončili tuto náročnou soutěž. V MČR byl Milan v sobotu 13. a v neděli 11., v PČR Lukáš byl v sobotu 5. a v neděli 6, Honza obsadil v PČR „C“ po oba dva dny 1. místo. Myslím, že je na místě ocenit nejen to, že kluci soutěž dokončili, ale i to, že dosáhli velice kvalitních výsledků. Pak jsme počkali na vyhlášení vítězů jak jednotlivců, tak i družstev. Lukáš byl členem družstva, které obsadilo 2.místo.

 
Lukáš Kučera s Michalem Dorňákem v časové kontrole

     Podle vyjádření jezdců byla trať letošní poslední soutěže hodně kvalitní a obtížná (určitě díky J.Pošíkovi, bývalému reprezentantu v enduru). Ještě že po oba dva dny panovalo krásné letní počasí. Kdyby zapršelo ….

 
Honza Nosek při údržbě stroje v časovce

     Na závěr ještě výborná zpráva pro fandy endura. Napřesrok totiž pan Pošík chystá finálovou soutěž v seriálu Mistrovství Evropy. Doufejme, že to dopadne.

-mm-

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
220+5sedm  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32