Utery 2024

O víkendu 11. a 12. Května se odjel další podnik seriálu Inter Cars Open MČR a PČR enrurosprint jehož se zúčastnili i naši jezdci. Podnik se jel nedaleko malebné vesničky Úterý v plzeňském kraji. Tato oblíbená destinace má už stále místo v kalendáři seriálu. Pořadatelé si pro závodníky připravili jako obvykle krasnou trať složenou z krátkého přejezdu okolo depa, cross testem a enduro testem. I tentokrát Krakonoš domluvil u místních počasí ideální pro závodění.
Na začátku cross testu se jako obvykle nacházela extrém endurova část složená z přejezdu klad pneumatik skruže a dalších umělých překážek. Po této části se přijelo na klasickou crosovou trať, která jako obvykle byla tvrdá a prašná s krátkými skoky, výjezdy a sjezdy. Průměrní jezdci mistrovské kategorie jezdili cross test pod dvě minuty.

 

 
Endurovy test se jel v přilehlých lesích a ovocném sádku. Začátek testu měl ideální povrch, do něhož se rychle vyjely pěkné drážky. Trať závodníky převedla přes potůček a úvoz do ovocného sádku kde mají místní pár upravovaných zatáček. Pořadatelé do testu zahrnují opět i výjezd mezi borovicemi, jež byl divácky nejatraktivnější hned po rychlém cross testu, pro jezdce to bylo už horší, neboť drážka plná kamenů a kořenů je přivedla pod výjezd bez rozjezdu a povrch nahoru byl kamenitý a hrabankovytý. Poslední úsek enduroveho testu vedla po zbytku krosové trati. Dlouhý byl okolo 6ti minut. Zdejším pořadatelům patří velké uznání a poděkování za uspořádání moc pěkných závodů.
Do Úterý jelo reprezentovat Autoklub Krakonoš Jilemnice jádro přeborářů a dva mistrovští jezdci. Konkrétně v kategorii mistrovských veteránů startoval Mirek Škaloud jež ovládl svoji třídu po oba závodní dny. Lukáš Kučera nás reprezentoval v kategorii MČR e2 odkud přivezl body za 4 místo z obou dní. V kategorii PČR e3 závodil Tomáš Kuřik jež neměl svůj nejlepší Závodní víkend (6+7). Nejlepší v kategorii PČR e2 byl Martin Lepka (2+2), dále pak jel David Repaský (5+3) a poslední z našich Martin Kastner (9+4). Na tomto podniku již bylo mnohem více závodníků než v Brankách na Moravě, nutno ale dodat že přijelo poměřit síly s našimi borci docela dost německých závodníků.

 


Další a zároveň poslední podnik endurosprintu se pojede za 14 dní opět zde v Úterý po dohodě s pořadateli v Dobřanech, jež měli obavy z nedostatečného počtu závodníků a tak zrušili pořadatelství.

 

 

PS: foto dodám, až nejaké seženu.

aktualizováno: 21.05.2024 10:55:52