Vyhlášení KTM ECC 2015

SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ KTM ECC 2015

 

V letošním roce se nám dostalo pocty uspořádat slavnostní vyhlášení seriálu KTM ECC. Zpočátku jsme zvažovali, kam celou akci umístíme. Nakonec zvítězil Společenský dům JILM v Jilemnici. A spolu s tím se vyjasnil i termín vyhlášení. Již koncem července přicházel v úvahu pouze jeden termín a to sobota 7. listopadu.

Od začátku nám bylo jasné, že alespoň vyrovnat se kvalitě a provedení programu z posledního vyhlášení ve Vysokém nad Jizerou, bude nesmírně náročné. Nicméně něco jsme vymysleli a připravili a ve výsledku to podle ohlasů dopadlo na výbornou. A jak to celé vlastně probíhalo?

Začali jsme v 18:00 hodin neoficiální částí, kdy se promítala videa. O to první se postaral pan Mgr. Král, který se svým týmem z Televize Krkonoše připravil dokument z námi pořádaného MMČR endurosprintu v Jilemnici, resp. Mříčné. Dále následoval sestřih z letošního ročníku od Zdeňka Novotného.

Krátce po 19. hodině již začala oficiální část programu. Mikrofonu se opět chopil seriálový komentátor Luboš Kučera. Jen v ojedinělých okamžicích jej střídal Tomáš Macháček. Po přivítání od obou zazněla seriálová hymna, kterou zazpívala Kristýna Václavíková, zpěvačka skupiny S(nad)váhou. Následovalo video mapující letošní seriál, tentokrát od Pavla Davida. Pak přišly ke slovu děti. Pro celkem 12 odvážlivců byla připravena soutěž. Malé závodníky jsme rozdělili do dvou skupin, které absolvovaly paralelní štafetový slalom na odrážedlech mezi kuželkami. Po soutěži následovalo vyhlášení první pětice v obou dětských třídách.

Odměněna byla samozřejmě první pětka ve všech kategoriích seriálu, přičemž první tři jezdci dostali i památeční dres letošního ročníku seriálu se svou jmenovkou. Jednotlivá dekorování byla proložena dalším programem. Ke „slovu“ tak přišly tanečnice ze skupiny Roprachtická poupata nebo videa z kreslených vtipů o tom, jak se Krakonoš zasloužil o rozvoj motorismu a motocyklů na našich horách. Autorem vtípků nebyl nikdo jiný než Miroslav Urbanec, jenž byl, byť za své nepřítomnosti, obecenstvu představen. Dále se děkovalo členům zdravotnického dozoru, časoměřičům i seriálovým fotografům.

Před samotným slavnostním večerem probíhalo na webových stránkách AK Krakonoš Jilemnice hlasování o nej foto seriálu. A vězte, že vítězkou se stala Martina Hlavová z Loukova (výsledky ankety najdete níže).

Přímo v sále pak probíhala dražba nových motocyklových brýlí. Výtěžek AK Krakonoš použije na rozvoj motoristické mládeže.

Chybět nemohla ani tradiční soutěž předsedů jednotlivých klubů, které se účastnili týmové soutěže. Proti sobě se postavily dvojice, jejíž členové museli mimo rychlosti v pití piva předvést i zručnost při výměně zadního kola motocyklu. Nejlépe si vedli zástupci Motosportu Lhotka.

V programu se našla i chvilka na vzpomínku na letos zesnulého významného člena jilemnického klubu Tomáše Kubáta.

Pořadatelé večera si připravili i překvapení pro moderátora. Aby si také vyzkoušel pozici závodníka, byl mu zapůjčen reprezentační dres ČR (od Lukáše Kučery, reprezentanta z letošní Šestidenní) a připravena náročná trať, kterou musel absolvovat na mikrobiku. Sice na první překážce z pneumatik „hodil záda“, ale do cíle se dostal, za svůj výkon byl vyhlášen vítězem a na stupních vítězů převzal pohár.

Nechybělo ani představení nové koordinátorky celého seriálu. Markétu Skrbkovou střídá v čele seriálu další žena, opět Markéta, ale tentokrát Josífková.

Když program gradoval, bylo v sále odhadem něco přes 300 lidí! Takže akce byla jistě povedená. Po skončení oficiálního programu se dostal ke slovu DJ Martin Saska, který na pozadí diskotéky ještě promítal fotografie a videa z letošního ročníku. Celá akce vyvrcholila lehkým představením především pro pány, ale to už bylo hluboko po půlnoci.

-tm-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANKETA O NEJ FOTO

Během večera bylo na programu i vyhlášení ankety o nej foto sezony. Níže si můžete na anketu zavzpomínat. Jen dodáme, že vítězem se stal snímek č. 3 od Martiny Hlavové, který získal celkem 51,2% hlasů. Druhý byl snímek č. 1 od Davida Bouchala (41,6%), třetí foto č. 4 od Míši Janouškové (6,2%), čtvrté č. 2 od Kačky Studničkové (0,6%) a páté č. 5 od Heleny Sibřinové (0,5%).

-tm-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na slavnostní vyhlášení letošního seriálu KTM ECC se váže jedna anketa. A sice o nejlepší, nejhezčí, nejpoutavější, nejzajímavější, ... prostě o NEJ fotografii sezony.

Poprosili jsme seriálové fotografy, aby ze stovek a možná i tisíců svých snímků vybrali toho svého jediného favorita. Určitě to nebyl jednoduchý výběr, ale finálová pětice stojí za to!

Fotografie jsou zatím anonymní. Jména autorů i vítěze ankety se dozvíte v sobotu ve Společenském domě JILM.

Tak pečlivě vybírejte a hlasujte! (Pro zobrazení plné velikosti klikněte na náhled)

Anketa probíhá až do zahájení slavnostního vyhlášení, tedy do soboty 7. listopadu 2015 do 19:00 hodin.

Autorům přejeme hodně štěstí a hlasujícím "šťastnou ruku".

Foto č. 1

Foto č. 2

Foto č. 3

Foto č. 4

Foto č. 5

 

aktualizováno: 31.03.2024 08:25:32